Translate

zaterdag 9 februari 2013

Carnaval 2

André van Duin doet het weer! "Lang leve de koningin" kan niet meer. Dus dit jaar heet zijn carnavalskraker: Lang leve de koning en... Máxima!

Buiten hoor ik carnavalsmuziek. Een vrolijk klinkende optocht trekt door de straten. Confetti dwarrelt als gekleurde sneeuw door de lucht. Ook in Rio de Janeiro trekt de Sambadrome weer door de straten. Dat de beste Sambaschool mag winnen!

En het Chinees Nieuwjaar (dit jaar in het teken van de slang) wordt ook weer feestelijk gevierd.

Ja, laten we nu maar flink feest vieren, want binnenkort is het uit met de pret! Het is crisis en alles wordt weer sober. Dus moet W.A. rust, orde en gezag gaan uitstralen. Hij wordt de nieuwe leider van het volk.
Met strakke hand zal hij regeren!

In militair uniform zal hij in zijn koningssloep Amsterdam binnenvaren. Als een nieuwe vorst zal hij aan land gaan, en zijn onderdanen zullen onderdanig voor hem knielen.

Op 30 april mogen de dames - tijdens zijn inhuldiging in de Nieuwe Kerk - geen hoeden dragen. Want de nieuwe koning moet het parlement goed in de gaten kunnen houden. Op stiekem wegkruipen achter een groot hoofddeksel staat een fikse lijfstraf!

Ook Prinsjesdag moet er aan geloven. Het is afgelopen met het koekhappen, zaklopen en al die andere flauwekul. En de nieuwe dresscode voor de dames wordt MILVA.
De heren moeten in Adelborstuniform verschijnen.

Scouting (de padvindersclub van Baden Powell) wordt weer nieuw leven ingeblazen en iedere Nederlander moet vanaf nu: minimaal 10 uur per week aan sport gaan doen.
Zodat Nederland op alle fronten Olympische medailles gaat binnenhalen.

En iedereen moet 's morgens bij het opstaan, en 's avonds voor het slapengaan, het raam openen en (i.p.v. tsjakka) zo hard als ze maar kunnen, uitroepen:
Man wat ben ik blij met Willem-Alexander. Man ik ben zó blij!

Op Koningsdag is het vanaf nu ook verplicht om de Nederlandse vlag uit te hangen, en overal waar de vorst aantreedt, zal het blond schuimend bier rijkelijk vloeien.
Het wordt "de nationale drank van Nederland"!

En alle werkelozen worden vrijwillig ingezet om onze dijken te verhogen en de gasbelgaten in Groningen te dichten.

Koning W.A. zal immers de geschiedenis ingaan als de vorst die behalve de crisis oploste en de aardbevingen overwon, ook... Nederland voor een tweede watersnoodramp behoedde.

Lang leve de koning en... Máxima!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten